Državno prvenstvo mladinci finale - posamezno

Na balinišču v Športnem parku v Vipolžah, je balinarski klub Goriška Brda uspešno izpeljal finale državnega prvenstva za mladince posamezno. Organizatorjem je največ preglavic povzročala slaba vremenska prognoza, saj so morali že nekajkrat tovrstna tekmovanja seliti v Novo Gorico. Tokrat se jih je izšlo. Vreme je zdržalo, pogoji za igro so bili idealni, lahko bi rekli konec dober, vse dobro.

Zasluženo je naslov državnega prvaka osvojih član sežanske Skale Matija Povh. Drugo meso je osvojil Žiga Merslavič iz BK Brinj iz Povirja, tretji je bil, ne najbolje razpoloženi, domačin Žan Kocina, član BK Goriška Brda, četrto mesto pa je osvojil čan BK Sodček iz Kočevja, Maks Vlašič.

 

                                                                        Zapisal: Zarjan Kocina

Razpis za organizacijo prvenstev - KROG in POKAL starejši člani

Kot je že bilo predhodno najavljeno, dajemo razpis za izvedbo zgoraj navedenih prvenstev OBZ Nova Gorica, in sicer:

1. Igra v KROG - člani

2. POKAL starejši člani

 

Klubi, ki ste zainteresirani za izvedbo zgoraj omenjenih območnih tekmovanj, dajte prijavo na OBZ Nova Gorica. E-naslov: info@obz-novagorica.com, ali tudi po klasični pošti na naslov OBZ Nova Gorica, Cankarjeva 9 - 5000 Nova Gorica.

Rok za prijavo kandidature je do vključno 8. maja 2014.

Ta rok velja za obe tekmovanji.

 

Rok prijave za nastopanje na navedenih tekmovanjih bo objavljen naknadno, ko se bo vedelo za organizatorja tekmovanja.

 

Nova Gorica, 26. aprila 2014                                                 Zapisal:

                                                                                  Marjan Ferfolja

 

Končano območno prvenstvo dvojic 2014 - naslov pripada BK Tita

Na Planini pri Ajdovščini je končalo območno prvenstvo v dvojicah.

Naslov prvaka sta osvojila Mitja PETRIČ in Anton TROBEC, katera sta bila v finalu boljša od domače dvojice Erik PETRIČ in Matej ŽVOKELJ.

V malem finalu sta se pomerili dvojici TABOR 5 : TITA 3. Za TABOR sta nastopila Gorazd in Aljoša FERFOLJA. Za TITA 3 pa Rajko PERIC in Roman CURK. Brata FERFOLJA sta bila v igri bolj prepričljiva in slavila zmago z rezultatom 5:3.

Na državno polfinale, ki bo v OBZ Notranjska ( Dragomer in Jama) 25. maja 2014, gredo prve tri dvojice.

Tekme so bile več ali manj na visokem nivoju. Bilo je tudi nekaj presenečenj.

Pravi finale je bil pred finalom, in sicer polfinale med ekipama PLANINA 1 in TABOR 5.

Tekma je bila vse do kraja zanimiva in na visokem nivoju. Vrhunsko sta odigrala tako Erik PETRIČ za PLANINO in Aljoša FERFOLJA za TABOR. Prvi je med vso tekmo zgrešil le eno kroglo. Imel pa je precej dela vsled odličnega bližanja Aljoše FERFOLJA.

Finalna tekma je bila v primerjavi s prej omenjeno na malo nižjem nivoju. Solidno sta sicer odigrala Mitja in Anton, katera sta do naslova prvaka prišla skozi šivankino uho v tekmi četrtfinala proti klubskima igralcema Igorjem JAKOPIČEM in Morijem TADEJ. Slednja sta namreč sve do predzadnjega obrata igre visoko vodila z rezultatom 9:3. V predzadnjem obratu sta se približala na vsega 3 točke razlike. V zadnjem obratu pa jima je uspel veliki met po slabši igri nasprotnikov. Anton je namreč z enim metom - zbijanjem počistil vse krogle nasprotnika tako, da sta s preostalimi tremi kroglami prišla do polfinala. V polfinalu sta se spet srečala z drugo klubsko dvojico Rajkom PERIC in Romanom CURK. Slednja sta v polfinalu tudi vodila vse do zadnjega obrata igre  s puntom prednosti. Rajko se je po izteku časa s predzanjo kroglo odločil za zbijanje balina in s tem osvojiti zmago. Balina je sicer zadel, vendar ta ni šel iz igrišča. Na novi poziciji pa je bila prilika za ostalo dvojico večja, da pride do zmage. Zadnjo kroglo je po neuspešnem zbijanju balina Rajko res lepo približal do punta. Anotn TROBEC je to takoj zbil že s prvo krogo. zadaj sta bili še dve  neodigrani krogli  Antona, kateri je že s prvo nardil zmagujoči punt in s tem nastop v finalu.

Tekme si je v teh sedmih dneh ogledalo kar nekaj ljubiteljev balinanja.

Vse tekme je sodil domači sodnik Franc ŽVOKELJ, katerega oko je bilo budno ves čas tekmovanja.

 

                                                                             zapisal: Marjan Ferfolja

 

Primož Mervič - prvak OBZ Nova Gorica, člani posamezno

Končano je območno prvenstvo-člani posamezno za leto 2014.

Vsled izpada električne energije v Novi Gorici dne 5. aprila 2014 je bilo danes 22. aprila 2014 zaključeno polfinale in finale - člani posamezno.

V polfinalu sta slavila Aljoša FERFOLJA proti Silviju BRATINA z rez. 13: 5.

V drugem polfinalu je Primož MERVIČ slavil proti klubskemu igralcu Gorazdu FERFOLJA z rez. 7:5.

V malem finalu je prepričljivo slavil Silvij BRATINA proti Gorazdu FERFOLJA z rez. 13:3.

Finale med klubskima igralcema Primožem MERVIČ in Aljošo FERFOLJA ( oba BK TABOR) je po zelo napeti in enakovredni igri slavil Primož MERVIČ.

Rezultat finala je bil 7:5 za MERVIČA.

 

Pravico nastopa na državnem polfinalu, ki bo 4. maja 2014 v Renčah in na Planini nad Ajdovščino, so si pridobili trije prvouvrščeni. Finale tega tekmovanja, ki bo 11. maja 2014 na Planini nad Ajdovščinosi bosta pravico nastopa priborila po dva igralca iz polfinala-Renče in Planina.

Na finalu bo nastopilo skupaj osem tekmovalcev iz Slovenije- štirje iz ZAHODA, štirje iz VZHODA.

 

Območna ligaška tekmovanja - nadaljevanje sezone: prva in druga liga

Druga območna liga nadaljuje s tekmovanjem jutri, 18. aprila 2014, medtem ko Prva območana liga začne z nadaljevanjem prvenstva naslednji vikend, to je 25. aprila 2014.

Razpored vseh tekem je na naslovu OBZ LIGE.

LJUBITELJI BALINANJA vabljeni k ogledu tekem.


Obe državni ligi pa nadaljujeta s tekmovanjem tudi v naslednjem vikendu.

Na domačem terenu igra le ekipa TITA DU ŠEMPETER, medtem ko PLANINA Petrič in TABOR Ozeljan v tem kolu gostujeta.

Tekme so v soboto s pričetkom ob 16.00 uri.

 

VABLJENI K OGLEDU  TEKEM !!!

 

                                                                         Zapisal: Marjan Ferfolja

Balinarski dogodki v Goriških Brdih - finale državnega prvenstva - mladinci

Balinarski klub Goriška Brda je dobil organizacijo finala državnega prvenstva posamezno za mladince, katero bo v Vipolžah, 27. aprila 2014 s pričetkom ob 9.00 uri.

Na polfinalnem tekmovanju, ki je bilo prejšnji vikend v Sežani in Postojni, sta se med osem najboljših uvrstila dva domačina - člana BK Goriška Brda  - Jure KORENJAK in Žan KOCINA.

Vse ljubitelje balinanja v OBZ Nova Gorica in izven vabimo na ogled finalnih bojev. V primeru slabega vremena bo tekmovanje v balinarski dvorani v Novi Gorici.

Naj povemo, da je Tomaž KRISTANČIČ uspešno nastopal na državnem prvenstvu za DEČKE - posamezno, kjer se je med močno in številčno konkurenco uvrstil v finale in zasedel končno osmo mesto. To je za mladega Tomaža brez dvoma velik uspeh. Naj dodamo, da je v predtekmovanju prepričljivo premagal postojnčana Nika ŠVARA, ki je stalni član državne reprezentance v tej kategoriji igralcev.

V marcu so se pričela tudi ligaška tekmovanja za DEČKE in MLADINCE. Dečki BK Goriška Brda so zabeležili zmago v prvem krogu. Na domačem igrišču so prepričljivo premagali ekipo Kolektoja iz Idrije z rezultatom 10:4.

V tem primeru je potrebno pohavliti celotno ekipo, katera je odigrala srečanje zelo dobro. Rezultat bi lahko bil s kančkom športne sreče še višji.

Naslednji krog bo 4. maja 2014, kjer bodo BK Goriška Brda gostovale z obema ekipama (dečki in mladinci) pri KRIMU v Ljubljani.

                                                                              zapisal: Zarjan KOCINA

 

OBMOČNA BALINARSKA ZVEZA

NOVA GORICA

NOVICE

IZIDI ŽREBA ZA OBZ LIGE 2020 - 2021

Na letni skupščini OBZ Nova Gorica je bil izveden žreb za območne lige 2020 - 2021, katerih začetek naj bi bil

28. avgusta , v kolikor  bodo razmere glede COVIDA 19 to dovoljevale.

Pari za 1. krog so naslednji:

- PRVA LIGA:

HUBELJ     : OREHOVLJE

RENČE      : GORICA

SLATNA    : KRAS

ŠEMPETER : PODSKALA

 

- DRUGA LIGA:

ROMBON  : SOČA

DESKLE    : KANAL

CERKNO PROSTO

 

Sistem tekmovanja bo isti kot v letu 2019 - 2020 s to razliko, da se bo v 1. ligi hitrostno zbijanje izvajalo samo na prve tri pozicije. Tak sistem bo tudi v vseh državnih ligah.

 

OBMOČNO PRVENSTVO DVOJIC ČLANI  2020

Neposredni prenosi

Novice - tujina

Spletne povezave

       Oblikovanje in izdelava:  espeho_logo